Les Vinyes

L’extensió del conreu de les vinyes es aproximadament d’unes 1000 hectàrees, les quals es troben ubicades pels diferents enclavaments de la població, distribuïdes en zones amb força desnivell, terrasses i planes.

La producció és d’uns 4 milions de quilos de raïms, collits manualment, dels quals el 50% és de raïms de varietats blanques i el 50% de raïms de varietats negres.

La Meteorologia característica de Gandesa és troba dominada per un clima mediterrani de poques pluges, amb una mitja de 350 l/m2 però amb la peculiaritat de la  presencia constant del vent del cercs (de terra a mar) o de la garbinada (de mar a terra), depenent del dia. Amb uns hiverns molt freds i amb uns estius molt càlids, donant a aquesta zona uns fruits molt especials.

El sol de la zona ve dominat per caràcters argilosos i calcaris de gran compacticitat i amb un pH d’un caràcter molt bàsic.

El cultiu de la vinya en aquesta zona ve dominat per un sistema de plantació  majoritari en got en les vinyes velles amb una poda molt curta i amb una densitat de plantació 2500 ceps per hectàrea, i un sistema de plantació en espatllera en les vinyes joves amb una poda mitja i amb una densitat de plantació de 3000 ceps per hectàrea.

L’edat de les vinyes és molt diferent depenent de les varietats que estiguin plantades, amb una mitja de més de 50 anys tenim la majoria de vinyes de les varietats de Garnatxa blanca i Carinyena, de uns 35 anys la majoria de les vinyes de Macabeu, uns 25 anys les vinyes de Garnatxa negra i de 15 anys les vinyes de varietats noves com el Tempranillo, el Cabernet sauvignon, el Syrah, etc…

Les varietats de raïm que utilitzem per elaborar els nostres vins són:

Blanc: Garnatxa blanca, Macabeu, Moscatell.
Negre: Garnatxa negra, Carinyena (Samsó), Tempranillo (Ull de llebre), Cabernet Sauvignon, Syrah.
Dintre dels vins embotellats, s’elaboren diversos tipus de vins joves, de criança, reserves, i vins de licors com els rancis i les misteles.

Tots aquests vins són complexes, minerals, carnosos, glicèrics degut a les característiques de la climatologia (combinació d’hiverns molt freds amb estius molt càlids i secs), una pluviometria molt baixa i un sòl molt especial (argilós-calcari).