Les Vinyes

L’extensió del conreu de les vinyes dels socis és d’aproximadament unes 1.000 hectàrees, les quals es troben ubicades al terme municipal de la població en zones amb força desnivell, terrasses i planes.

La producció és d’uns 4 milions de quilos de raïm, collits manualment, dels quals el 50% es correspon amb varietats blanques i el 50% amb varietats negres.

La meteorologia característica de Gandesa està dominada per un clima mediterrani de poques pluges, amb una mitja de 350 l/m2, i amb una peculiaritat important que té a veure amb la presència constant del vent del cerç (de terra a mar) o la garbinada (de mar a terra), depenent del dia. Els hiverns d’aquí són molt freds i els estius molt càlids, amb un contrast tèrmic important entre el dia i la nit.

El sòl de la zona ve dominat per terrenys argilosos i calcaris de gran compacticitat i amb un pH d’un caràcter molt bàsic.

El cultiu de la vinya ve dominat per un sistema de plantació prioritàriament en vas, en el cas de vinyes velles amb una poda molt curta i una densitat de plantació de 2.500 ceps per hectàrea; i un sistema de plantació en espatllera en vinyes més joves, amb una poda mitja i una densitat de plantació de 3.000 ceps per hectàrea.

L’edat de les vinyes és variada en funció de les varietats: la major part de les vinyes velles de més de 50 anys estan plantades en garnatxa blanca i carinyena; de 35 anys, Macabeu; uns 25 anys les vinyes de garnatxa negra i de 15 anys les vinyes de varietats noves com l’ull de llebre, el cabernet sauvignon o el sirà.

Les varietats de raïm que utilitzem per elaborar els nostres vins són:

Entre els vins embotellats, s’elaboren diversos tipus de vins joves, de criança, reserves, i vins de licors com els rancis i les misteles.

Tots aquests vins són complexes, minerals, carnosos, glicèrics degut a la climatologia (combinació d’hiverns molt freds amb estius molt càlids i secs), una pluviometria molt baixa, i un sòl molt especial (argilós-calcari).

Previous Image
Next Image

info heading

info content