El soci i president de la Cooperativa de Gandesa Pere Bové ha estat elegit com a president de la Denominació d'Origen Terra Alta per als propers quatre anys. 


És la primera vegada que un president de cooperativa és elegit president de la DO Terra Alta. Pere Bové creu que son bones notícies: "les cooperatives representen milers de pagesos del territori i una part important de la història vitivinícola del territori". Cal recordar que algunes de les cooperatives del territori existeixen abans que la pròpia denominació d’origen.


Bové creu que "la representació del món cooperativista de la Terra Alta a la DO és un una bona notícia. Nosaltres com a cooperatives sabem la força que representa el fet d’anar tots plegats i això es el que hem de fer tots els cellers grans i petits. Aquest camí que ara comença ha de seguir en la feina feta fins ara de promocionar el nostres grans productes arreu del món". També ha agraït als membres de la junta sortint, i especialment al president Joan Arrufí "la feina feta durant aquests anys i el suport que ens han ofert als nous membres".

 

Sobre la feina a fer els propers anys, Bové explica que "cal seguir apostant per la qualitat i la promoció dels nostres vins i la nostra terra. És una cosa que ja estem fent des de fa anys a la Cooperativa de Gandesa i en la resta de cellers i creiem que la DO ha de ajudar a amplificar aquest esforç."

 

I segueix: "Els nostres vins tenen una qualitat a l'alçada dels millors vins del món i això s’ha de continuar donant-ho a conèixer a tothom. Per a un pagès i per a un celler és molt important que la seva denominació d'origen estigui sempre al seu costat. Per tant, hem de guanyar en visibilitat i això no només ens portarà vendes sinó quelcom inclús més important: que els nostres agricultors puguin cobrar millor la matèria primera, i per tant la seva feina. Al final ells son els que mimen l'essència de la DO. Si millorem les condicions dels pagesos, millorarà la comarca, la DO i la qualitat dels productes".

 

Sobre l'anterior junta, explica que "ha fet molt bona feina donant a conèixer la garnatxa blanca com el més propi del nostre territori. Nosaltres seguirem en aquesta línia, ajudant a la expansió nacional i internacional en fires i amb campanyes de màrqueting i de comunicació. Creiem la tasca que ha de fer la DO es seguir donant visibilitat al vi i al nostre territori per poder tenir un futur millor".


Pere Bové Vallespí (1958) és nascut a Gandesa dins de una família de pagesos. És llicenciat en dret i advocat en exercici del Col·legi de Tortosa. Sempre ha estat relacionat amb la pagesia i als 18 anys va ser membre de la Unió de Pagesos com a delegat comarcal en l’època fundacional. Va ser pagès fins als 28 anys, i posteriorment va continuar compaginant l’advocacia amb la pagesia. Durant uns anys va ser regidor de l’Ajuntament de Gandesa. Actualment és president de la Cooperativa de Gandesa des de l’any 2015, i des del 2018 es membre del plenari de la Cambra de Comerç de Reus. Professionalment, compta amb una àmplia experiència en el món de l’assessoria jurídica i empresarial.