El divendres 6 d’octubre, va tenir lloc a Vilafranca del Penedès la celebració de l’onzena edició dels Premis Vinari, una gala on els vins de la Denominació d’Origen Terra Alta van estar reconeguts en diverses categories. 

El nostre Somdinou Blanc 2022 (DO Terra Alta) va guanyar una Medalla Vinari Plata, en la categoria de vins blancs joves. Aquest vi ha estat fermentat en tines d’acer inoxidable durant aproximadament 20 dies a 16ºC i té una criança sobre lies durant aproximadament un mes.

La Gala de premis ha estat el punt i final de tot un any d’activitat, en la qual s’han celebrat fins a cinc jornades de tast preliminars i dues finals. I tot plegat, de la mà d’un centenar de professionals que, com a membres del jurat, han tastat a cegues i avaluat prop d’un miler de referències diferents. 

En aquesta edició, l'onzena, els Premis Vinari inicien la segona dècada de vida. Segons els organitzadors, ha estat una "edició marcada per l’augment de la qualitat dels vins participants, fet que han certificat les puntuacions que els prop d’un centenar sommeliers i enòlegs que han participat com a Jurat els han atorgat".

En aquesta edició cada vi ha estat avaluat per deu tastadors en els tastos preliminars i, els que han passat a la final, per deu tastadors més. És a dir cada medalla ha estat certificada per vint tastadors.