Els Premis Vinari 2021, la gran festa del vi català, ha entregat en la seva novena edició dos premis de plata a dos vins de la Cooperativa de Gandesa. En concret, han estat el Premi Vinari de Plata en la categoria de Blancs Criança, que l’ha rebut el Somdinou Blanc Criança 2017 i el Premi Vinari de Plata en la categoria de Negres de Guarda, que se l’ha endut el Puresa Carinyena Centenari 2015

Els Premis Vinari dels vins catalans van donar inici a la novena edició del concurs a la primavera del 2021, amb l’obertura de les inscripcions, en les quals van sumar a la competició unes 850 referències diferents elaborades arreu del país. 

Durant els mesos d’estiu, es van celebrar les primeres fases de tast a l’Escola d’Enoturisme de Catalunya que van donar els guanyadors dels premis en les categories joves, enoturisme i millors vinyes, i a mitjans de setembre se celebrava la fase final del certamen al Celler de Rubí, on es van tastar els vins finalistes de la resta de categories per definir els pòdiums finals de l’any. 

Els Premis Vinari dels vins catalans, organitzats per VADEVI.cat, van nàixer el 2013 amb l’objectiu de donar a conèixer l’ampli ventall de vins que s’elaboren al país i d’orientar a més al consumidor final sobre el producte local de qualitat. Els Premis Vinari compten amb el suport i implicació de tot sector vitivinícola català a través del Departament d’Agricultura i de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI); de totes les Denominacions d’Origen del país, dels cellers, cooperatives i altres elaboradors de vi de Catalunya. L’Associació Catalana d’Enòlegs i l’Associació Catalana de Sommeliers garanteixen professionalitat a través dels seus associats; i col·laboren amb professionals amb experiència demostrada en tastos.