Els Premis Vinari 2020, la gran festa del vi català, ha entregat en la seva vuitena edició tres premis de plata i un de bronze a quatre vins de la Cooperativa de Gandesa. En concret, han estat els premis Vinari de Plata 2020 pels Blancs Joves, que l’ha rebut el Somdinou Blanc Jove 2018, el Vinari de Plata 2020 pels Blancs amb Criança, rebut pel Puresa Edició Centenari 2016, el Vinari de Plata 2020 pels Vins Dolços, Rancis o de Postres, que l’ha rebut el Somdinou Mistela i el Vinari de Bronze 2020 DO Terra Alta, que l’ha rebut el Somdinou Mistela.

En aquesta edició del concurs de vins catalans hi han participat un total de 850 referències de les 12 Denominacions d’Origen de Catalunya però no tots els participants hi han sortit premiats. El Celler Cooperatiu Gandesa és un dels més premiats dels Premis Vinari d’aquest any. Aquest premi, que va néixer el 2013 amb l’objectiu de donar a conèixer la qualitat dels vins que s’elaboren a Catalunya, s’ha convertit en el certamen més inclusiu del sector vitivinícola català.

Aquests premis se sumen en aquest 2020 als recents Premis Grenaches du Monde, on també van rebre premis el Puresa, edició centenari,el Ranci dolç Somdinou i la Mistela Somdinou.

Els Premis Vinari dels vins catalans, organitzats per VADEVI.cat, van nàixer el 2013 amb l’objectiu de donar a conèixer l’ampli ventall de vins que s’elaboren al país i d’orientar a més al consumidor final sobre el producte local de qualitat. Els Premis Vinari compten amb el suport i implicació de tot sector vitivinícola català a través del Departament d’Agricultura i de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI); de totes les Denominacions d’Origen del país, dels cellers, cooperatives i altres elaboradors de vi de Catalunya. L’Associació Catalana d’Enòlegs i l’Associació Catalana de Sommeliers garanteixen professionalitat a través dels seus associats; i col·laboren amb professionals amb experiència demostrada en tastos.